Diëtetiek

Goed eten en een gezonde levensstijl zijn ontzettend belangrijk. Maar wat is een verantwoord eetpatroon, en hoe kan dat op de juiste wijze toegepast worden in het dagelijks leven? Hier kunnen wij u bij helpen. ‘Als duidelijk wordt dat uw doel niet zomaar bereikt, verander dan niet het doel maar de werkwijze’ Uw doel behalen en dat weten vast te houden is namelijk niet in één keer gebeurd. En iedere kleine verandering kan al zoveel winst opleveren.

Neem direct contact op.

De diëtist

De titel diëtist is wettelijk beschermd. Dit betekent dat er een 4 jarige HBO opleiding voeding en diëtetiek aan vooraf is gedaan.
Onze dietist is ingeschreven bij het diplomaregister en lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Diëtist is voedingsdeskundige en weet alles over wat voeding met je lichaam doet. Veel mensen denken dat een diëtist er alleen is om te helpen met afvallen. Dit is slechts een deel van het werk. Zo helpen we ook mensen met bijvoorbeeld ondergewicht of mensen die door bijvoorbeeld een ziekte of aandoening een ander voedingspatroon nodig hebben.
Ook als sporter kunt u bij ons terecht voor voedingsadviezen om de prestaties te bevorderen.

Neem gerust contact op wanneer u twijfelt of de diëtist iets voor u kan betekenen. We kunnen samen overleggen of begeleiding van een diëtist wenselijk is.

Werkwijze

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten waarin de diëtist uw persoonlijke situatie en/of wensen inventariseert aan de hand van de door u ingevulde vragenlijst.
Daarnaast wordt er samen met u gekeken naar uw huidige voeding en leefgewoonten.
De doelen worden in kaart gebracht en besproken, waardoor u op een verantwoorde wijze, nieuwe en gezonde eetgewoonten kunt aanleren.
Na deze eerste afspraak wordt u gevraagd een eetdagboek bij te houden. Dat helpt om inzicht te krijgen in het eetpatroon. Deze zullen we in een vervolgafspraak samen analyseren.

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kan de diëtist ook op huisbezoek komen, echter alleen op indicatie van een (huis)arts of tegen een meerprijs. Ook zijn er mogelijkheden voor een telefonisch consult.

Vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraken kijken we naar het dagboek, worden vragen beantwoord, kijken we hoe de adviezen in uw leefstijl ingepast ‘kunnen’ worden en waar nodig stellen we het advies bij. En het belangrijkste…zorgen we dat we het einddoel voor ogen houden.

DISCIPLINE IS DE BRUG TUSSEN GEDREVENHEID EN EINDDOEL!!!

Wanneer naar de dietist:

U kunt bij ons terecht met verschillende hulpvragen. Naast hulp bij afvallen kunt u ook bij terecht met vragen over bijvoorbeeld:
Hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten
COPD
Ondervoeding
Diabetes Mellitius
Obstipatie, prikkelbare darm syndroom
Cholesterol
Voedselovergevoeligheid
Jicht en Reuma
Oncologische aandoeningen

Vergoedingen

Wij hebben geen zorgcontracten met zorgverzekeraars. Bent u wel aanvullend verzekerd? Dan dient u zelf de behandeling voor te schieten en vervolgens kunt u hem indienen bij uw verzekeraar.

Onze diëtist is om de week aanwezig op donderdagavond van 17.00-21.00.
Hiervoor dient u wel een afspraak te maken.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?