Dry needling in Zwolle: verbluffend snel resultaat!

Voor hardnekkige knopen en pijnlijke, vastzittende spieren gebruik ik de bewezen methode dry needling. In de Nederlandse fysiotherapie is het nog vrij nieuw, maar deze methode wordt wereldwijd al jaren toegepast wegens zijn snelle en effectieve werking.

Geïnspireerd door vakgenoten ben ik deze cursus gaan volgen. En het wereldwijde enthousiasme bleek zeker niet ongegrond. Inmiddels heb ik veel positieve reacties op de behandelmethode mogen ontvangen en is het één van mijn meest gebruikte technieken.

Benieuwd of dry needling ook jou snel van die pijnlijke spierknopen afhelpt?

Neem dan contact met me op voor een afspraak.

Klachten die ik behandel met dry needling

Overbelaste en/of vastzittende spieren door:

  • een ongeval;
  • statische (bureau)werkzaamheden;

  • een verkeerde houding;

  • sportblessures;

  • medische ingrepen.

Wanneer is dry needling geschikt?

Als de pijnlijke spier diep onder de huid zit is het lastig om deze, met andere methodes zoals triggerpoint massage, effectief te behandelen. In zo’n geval raad ik vaak dry needling aan. Met deze techniek kan ik namelijk heel gericht de triggerpoints (knopen) in de spieren aanprikken.

Hoe werkt het?

Ik voel eerst waar de strakke spier en de knoop zich bevinden. Vervolgens zet ik de knoop tussen twee vingers vast, waarna ik het naaldje snel prik. De steriele naaldjes, die voor dry needling gebruikt worden, zijn heel dun. Dit is dan ook nagenoeg pijnloos. Het aanprikken van de knoop zorgt vervolgens voor een korte samentrekking van de spiervezels, wat leidt tot ontspanning van de spier.

Jij kiest jouw behandeling

De korte samentrekking van de spieren kan als onaangenaam ervaren worden. Daarom ga ik met je in gesprek over jouw klachten en kiezen we samen welke behandelmethode je het prettigst vindt. Dry needling heeft van alle behandelmethodes het snelste en langste effect (ontspanning in de spier). Veel cliënten kiezen om deze reden voor deze methode.

Nareactie: gemiddeld enkele uren tot maximaal 2 dagen

De eerste twee dagen na de behandeling kun je een gevoel van spierpijn ervaren. Daarna zul je al snel merken dat dat wegtrekt en je weer kunt genieten van pijnvrij bewegen.

Gecertificeerde dry needling fysiotherapeut

Als gecertificeerde dry needling fysiotherapeut weet ik precies wat de eventuele risico’s van de methode zijn en waar ik wel én niet veilig kan prikken. Zo zijn de risico’s minimaal en het resultaat verbluffend!

Meer weten over dry needling?

Je kunt me gerust mailen of bellen (038 – 210 0107) als je vragen hebt over de behandeling.

dry needling
Maak een afspraak
Stel een vraag
“Ik zit vaak lang achter de computer. Dat hoort bij mijn werk, maar helaas krijg ik er regelmatig nekklachten en hoofdpijn van. Een vriend raadde me aan om eens dry needling te proberen. Al na de eerste behandeling van Ferry merkte ik dat de klachten afnamen. Je krijgt er wat spierpijn van, maar het resultaat is het waard.”
Daniël (45)