Manuele therapie in Zwolle

Snelle verlichting

Kun je een gewricht of lichaamsdeel moeilijk bewegen? Of doet bewegen pijn? Dan kan manuele therapie zorgen voor snelle verlichting.

Manuele therapie, in de volksmond vaak “kraken” genoemd, is een combinatie van technieken die de bewegelijkheid in vastzittende wervels en gewrichten herstellen.

Technieken

Binnen de manuele therapie zijn er twee techieken om je klachten te behandelen. Voor ik aan de behandeling begin leg ik beide technieken aan je uit en maken we samen een keuze. We kiezen de techniek waar jij je prettig bij voelt. Beide technieken zorgen namelijk voor hetzelfde eindresultaat: een verbeterde bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Manipuleren

Een manipulatie is een korte snelle beweging die vaak gepaard gaat met een hoorbaar krakend geluid. We spreken af of je het prettig vindt dat ik het aangeef als ik op het punt sta de manipulatie uit te voeren. Dan word je niet verrast als je dat niet prettig vindt.

Om een manipulatie te laten slagen is het belangrijk om je volledig te ontspannen. Soms lukt dat echter niet. Dat kan komen omdat je de manipulatie spannend vindt, of doordat de spanning rondom het gewricht te groot of te pijnlijk is.

Mobiliseren

In dit geval kies ik voor de mobilisatietechniek. Mobiliseren is het langzaam bewegen of langdurig rekken van spieren, pezen of gewrichten.

manuele therapie
Maak een afspraak
Stel een vraag
“In het verleden had ik slechte ervaringen met manipulaties (kraken). De fysiotherapeut die ik toen had probeerde me te verrassen door op een onverwacht moment te kraken. Dat vond ik heel onprettig. Ferry doet dat helemaal niet! Hij stelt me op mijn gemak en doet niets wat ik niet prettig vind. Als ik liever niet gekraakt wil worden, dan gebruikt hij een andere techniek om hetzelfde effect te krijgen.”
Elisabeth (56)