Sport fysiotherapie

Iedereen weet dat sporten gezond is voor het lichaam. Maar helaas kunnen er bij het sporten verschillende blessures ontstaan. Het kan ook ontstaan wanneer je over een langere periode je gewrichten, spieren of pezen op een verkeerde manier belast. Misschien heb je een verkeerde houding tijdens het sporten of is de opbouw van de training niet geschikt voor jou. Dit kan er allemaal voor zorgen dat we onze sport minder goed of zelfs helemaal niet kunnen uitvoeren.

Neem direct contact op.

Oorzaak, ontstaanwijze

Sportblessures ontstaan voornamelijk door een verstoring van de balans tussen de belasting en belastbaarheid van uw gewrichten, spieren, banden en pezen. Veel blessures ontstaan door overbelasting, maar kunnen ook door een direct of indirect trauma veroorzaakt worden.

Klachten en verschijnselen:
De klachten van sportblessures kunnen per gewricht en aandoening erg verschillen. Veel voorkomende symptomen zijn pijn, zwelling, krachtsverlies, stijfheid en instabiliteit.

Behandeling:
Allereerst wordt door middel van een lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek de oorzaak van uw klachten achterhaald. Vervolgens worden er doelen opgesteld en deze worden opgenomen in uw persoonlijk behandelplan. De behandelingen richten zich op het verstevigen en versterken van het geblesseerde lichaamsdeel.

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Ferry

Ferry

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?