Fysiotherapie bij klachten door een slijmbeursontsteking in de heup

Wanneer u last heeft van uw heup, dan kan dit een teken zijn van een slijmbeursontsteking, Dit is een aandoening waarbij de slijmbeurs (een kussentje dat ook elders in het lichaam, zoals in de schouders, voorkomt) ontstoken raakt.

Deze ontsteking kan leiden tot pijnklachten in het dagelijks leven, maar gelukkig kan fysiotherapie een effectieve behandelingsoptie zijn. In dit artikel zullen we de belangrijkste zaken bij een slijmbeursontsteking in de heup belichten.

Natuurlijk leggen we ook uit hoe onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie van der Vegt kunnen helpen bij het verlichten van deze klachten.

Wat is een slijmbeurs en wat houdt een slijmbeursontsteking in de heup in?

De slijmbeurs bevindt zich aan de zijkant van het bovenbeen, op de hoogte van de bilplooi, waar verschillende bilspieren aanhechten. Het fungeert als een stootkussen en zorgt ervoor dat pezen soepel langs het bot kunnen bewegen, waardoor wrijving wordt verminderd.

De slijmbeurs wordt dus veel belast, omdat het schokken dempt en opvangt. De slijmbeurs kan goed tegen deze belasting, maar soms kan het toch gebeuren dat de slijmbeurs zelf geïrriteerd raakt.

Wanneer deze slijmbeurs ontstoken raakt (een aandoening die bekend staat als bursitis trochanterica), dan zwelt deze op en wordt extra gevoelig.

De gevolgen van slijmbeursontsteking en factoren die het veroorzaken

De ontsteking veroorzaakt pijnklachten op de locatie van de slijmbeurs. De klachten verergeren bij druk op de slijmbeurs of bij het aanspannen van de bilspieren.

Factoren zoals artrose, beenlengteverschillen, trauma’s aan de heup, zwangerschap, overbelasting door activiteiten of overgewicht kunnen de kans op een ontsteking vergroten door een verhoogde druk op de slijmbeurs uit te oefenen.

In de meeste gevallen is er sprake van een combinatie van factoren. U beweegt bijvoorbeeld op een manier die niet optimaal is of er is sprake van veel herhaalde bewegingen.

Pijn Slijmbeursontsteking Heup

De rol van fysiotherapie bij de behandeling van slijmbeursontsteking

De fysiotherapeut kan een belangrijke rol spelen bij het behandelen van slijmbeursontsteking in de heup. Bij het eerste consult zal de fysiotherapeut uitvoerig uw klachten bespreken en mogelijke onderliggende problemen identificeren voordat de behandeling begint.

Het doel van de behandeling is het verlichten van pijnklachten en het voorkomen van toekomstige ontstekingen door de onderliggende oorzaken aan te pakken.

Door gerichte oefeningen leren we u op een goede manier te bewegen en houden we de heup soepel. Het is hierbij belangrijk dat de heup wordt belast, maar niet wordt overbelast. Onze therapeut helpt u dan ook bij het uitvoeren van de oefeningen.

Behandelmogelijkheden bij heupklachten bij Fysiotherapie van der Vegt

De behandeling bij Fysiotherapie van der Vegt wordt afgestemd op uw specifieke klachten en doelen. Behandelingsopties kunnen bestaan uit massage, mobilisatie, spierversterkende oefeningen, dry needling en het verstrekken van advies over houding en beweging. Deze persoonlijke aanpak zorgt voor een effectieve behandeling die is afgestemd op uw behoeften.

Wacht niet langer als u last heeft van heuppijn. De ervaren fysiotherapeuten bij onze praktijk zijn gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten in de heup.

Wij staan klaar om u te helpen uw klachten te verlichten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken via onze website.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?