Hoe kunnen wij u helpen bij een knie waar steeds vocht in zit?

Vochtophoping in de knie kan vervelend zijn en zelfs pijnlijk zijn. Het kan u belemmeren tijdens het sporten, maar ook tijdens dagelijkse activiteiten. Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan vocht in de knie. Fysiotherapie Van der Vegt kijkt graag samen met u hoe we uw klachten zo snel mogelijk kunnen verminderen.

Wat is vocht in de knie?

Vocht in de knie is de ophoping van overtollig vocht in de gewrichtsholte van de knie. Normaal gesproken bevat de gewrichtsholte van de knie een kleine hoeveelheid vloeistof, dat zorgt als smeermiddel en schokdemper voor het gewricht. Maar wanneer de hoeveelheid vocht toeneemt, kan dit leiden tot zwelling, stijfheid en pijn in de knie.

Eventuele oorzaken van vocht in de knie

De oorzaken van vocht in de knie kunnen variëren, en het kan een symptoom zijn van verschillende onderliggende aandoeningen. Het is in ieder geval een signaal van de knie dat er iets niet goed is. Vocht in de knie kan acuut ontstaan na een blessure aan de knie, zoals een verstuiking of een verrekking. Daarnaast kunnen ook langdurige ontstekingsaandoeningen, zoals artritis, leiden tot een ontsteking van het kniegewricht wat resulteert in vocht.

Een andere mogelijke oorzaak zou een infectie kunnen zijn. Ook door een infectie kan er een ontsteking komen in de knie, wat zorgt voor vochtophoping. Een ontsteking kan ook ontstaan door overbelasting van de knie, zoals bij intensieve sportactiviteiten, zwaar lichamelijk werk of overgewicht, maar ook door slijtage van de knie, door veroudering.

Hoe kan Fysiotherapie Van der Vegt u helpen?

De behandeling van vocht in de knie is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. In ieder geval zal de eerste afspraak in het teken staan van beoordeling en diagnose van uw klacht. Door middel van een vraaggesprek en het uitvoeren van tests, zal de fysiotherapeut de oorzaak van uw klacht proberen te achterhalen. Hierna stelt de fysiotherapeut een behandelplan op, dat goed aansluit op uw verwachtingen.

Vaak bestaat de behandeling uit oefentherapie waarbij u verschillende oefeningen zal doen om de kracht en stabiliteit van de spieren rondom de knie te verbeteren. Dit kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een betere ondersteuning van de knie. Door middel van hand-on technieken kan de fysiotherapeut de mobiliteit van de knie bevorderen. Dit zorgt voor een verminderde stijfheid, zodat de bewegingsvrijheid wordt vergroot.

Daarnaast geeft de fysiotherapeut advies over activiteiten die de knie kunnen belasten en advies over rustperiodes om het herstel te bevorderen. Ook zal een deel van de behandeling uit thuisoefeningen bestaan, waarmee u zelf aan de slag gaat.

U bent welkom bij Fysiotherapie Van der Vegt

Fysiotherapie Van der Vegt is een praktijk waar naast professioneel advies, behandelen en begeleiden, persoonlijk contact centraal staat. Onze rol is om samen met u aan herstel te werken zodat u weer pijnvrij, of in ieder geval zo optimaal mogelijk kunt functioneren in het dagelijks leven.
Blijf niet langer met uw klachten lopen en maak vandaag nog een afspraak via de website of telefonisch en u kunt binnen 48 uur bij ons terecht.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?