Oefentherapie als oplossing voor chronische nekklachten

Oefentherapie als oplossing voor chronische nekklachten

Heeft u al lange tijd last van nekklachten en gaan de klachten maar niet weg? De kans is groot dat er iets mis is met uw houding of bewegingspatroon. Dit is een onprettig gevoel waar u waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Fysiotherapie Van der Vegt kan u daarbij helpen. Wij bieden oefentherapie die u kan helpen bij het laten afnemen of verdwijnen van uw klachten. In dit artikel zal kort worden uitgelegd wat chronische nekklachten inhouden en hoe oefentherapie hierbij kan helpen.

Klachten chronische nekpijn

Wat zijn chronische nekklachten?

Als we over nekklachten praten, kan dit gaan om zowel een stijve nek als om pijn in de nek. Dit kan gepaard gaan met uitstralende pijn naar het hoofd, de schouders of de armen. Klachten in de nek komen vaak voor. Ongeveer twee op de drie mensen heeft wel eens last van nekklachten. Wanneer deze klachten langer dan zes maanden aanhouden, wordt er gesproken van chronische nekklachten.

Oorzaken van chronische nekklachten

Nekklachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Als ze plotseling ontstaan, kan dit komen door een ongeluk, een verkeerde beweging of een verrekte spier. Als de klachten geleidelijk opkomen, zal dit waarschijnlijk een andere oorzaak hebben. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn spanningen in de nek, overbelasting, een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon. Omdat de klachten zich geleidelijk ontwikkelen, zijn deze klachten vaak moeilijk te herleiden.

Wat kunt u doen bij chronische nekklachten?

Als u last heeft van chronische nekklachten, is vaak een verkeerde houding of een verkeerd bewegingspatroon het probleem. Het is echter wel belangrijk om uw nek te blijven bewegen. Dit kan door middel van ontspanningsoefeningen. Verder kunt u opzoek gaan naar oplossingen voor een verkeerde houding. Als u veel last heeft van uw nek, als gevolg van een hele dag werken, kunt u bijvoorbeeld opzoek gaan naar een betere bureaustoel of kunt u uw laptop hoger neerzetten.

Naast de oefeningen en aanpassingen die u zelf kunt doen, is het belangrijk om een professional naar uw nekklachten te laten kijken. Een therapeut weet vaak als snel wat er aan de hand is en hoe dit verholpen kan worden. Bij Van der Vegt bieden wij oefentherapie voor chronische nekklachten. Met oefentherapie zal er gekeken worden naar de achterliggende oorzaak van uw klachten. Aan de hand van de oorzaak zal een persoonlijk behandelplan worden opgesteld en zullen we uw klacht behandelen.

Het zorgplan

Het zorgplan

Op het moment dat u een afspraak wilt maken bij Van der Vegt, kunt u binnen 48 uur bij ons terecht. U spreekt dan af met uw toekomstig oefentherapeut. Samen met de therapeut zult u de behandeldoelen en het einddoel vaststellen. Hierna kunt u beginnen met de behandeling. Tijdens de behandeling worden de resultaten regelmatig geƫvalueerd. Op deze manier kunnen we de effecten van de oefentherapie goed in de gaten houden en kunnen we eventueel inspringen of aanpassingen maken als het zorgplan niet volgens plan loopt.

De behandeling

Oefentherapie is voornamelijk gericht op een verkeerde houding en een verkeerd bewegingspatroon. Tijdens de therapie zal u ervan bewust worden wat er verkeerd is aan uw houding of bewegingspatroon. U zult oefeningen krijgen voor het veranderen van uw houding en u krijgt advies over waar u beter op kunt letten in uw dagelijks functioneren. De oefentherapeut fungeert hierbij als een soort coach. U kunt regelmatig terugkomen om te bespreken of de tips en oefeningen werken en of u over kunt stappen op andere oefeningen.

Waarom oefentherapie bij Van der Vegt?

Bij Van der Vegt kan iedereen terecht, zowel jong als oud. U zult van begin tot het eind dezelfde behandelaar hebben. Op deze manier weet de therapeut alles van uw zorgplan af en kent goed uw sterke en zwakke punten. Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk en wilt u een afspraak maken? Maak dan snel een afspraak via onze website. Daarnaast zijn wij te bereiken via email en telefoon.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?