Neem direct contact op.

Wat is shockwave?

Shockwave therapie (ESWT) is een behandelvorm waarbij er gebruik wordt gemaakt van schokgolven.
De shockwave werkt als volgt: de krachtige trillingen van de drukgolf worden door een behandelkop richting de pijnlijke plek in het lichaam gestuurd. Deze drukgolf zet het lichaam aan tot het activeren van lichaamseigen genezing. Wat bedoelen we hier dan mee? Elke shock die het lichaam inkomt zorgt voor een microtrauma op het aangedane peesweefsel, dit klinkt heftig maar dat is totaal niet heftig. Doordat deze trauma’s op zo’n minuscuul/ klein niveau plaatsvinden, voel je dit alleen als een soort spierpijn, maar het lichaam herkent hier dan dat er herstel moet plaatsvinden. De doorbloeding wordt verbeterd en het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen.

Hoe werkt shockwave therapie?

Nadat de fysiotherapeut bepaalt waar de klacht zich bevindt en bepaald heeft dat shockwave therapie de juiste behandelmethode is, wordt er wat gel op de pijnzone aangebracht. Dan wordt het Shockwave apparaat erbij gehaald. In de behandelkop zit een snel bewegend projectiel, dat de energie doorgeeft aan de kop. Zo worden de radiale shockwaves gegenereerd, die vervolgens divergeren in het lichaam en worden opgenomen door het lichaam. De frequentie van de golven is instelbaar.

Shockwave therapie is in te zetten bij:

Shockwave therapie is effectief bij verschillende aandoeningen. Heeft u één van onderstaande klachten? Dan kan shockwave therapie een goede behandeling voor u zijn:
Chronische pijnklachten aan:
Schouders
Ellenboog
Achillespees
Rug
Nek
Pijn onder de knieschijf
Hielspoor
Scheenbeenklachten (shin splints)

De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

Ferry

Ferry

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?