Wat is er te doen tegen pijn aan de buitenkant van de knie?

Wat is er te doen tegen pijn aan de buitenkant van de knie?

Bent u in korte tijd veel gaan sporten? En hebt u last van een brandende, stekende pijn aan de buitenkant van uw knie tijdens het sporten? Mogelijk hebt u last van een lopersknie. De pijn aan uw knie kan u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten. Bij Fysiotherapie Van der Vegt kunnen we u helpen om uw pijnklachten te verminderen.

In dit artikel krijgt u informatie over de knie, de oorzaken en symptomen van pijn aan de buitenkant van de knie en leest u hoe onze fysiotherapeuten een oplossing kunnen bieden voor uw pijnklachten. Want niemand wil rond blijven lopen met kniepijn.

Waar is de knie uit opgebouwd?

De knie bevat veel verschillende structuren, al deze structuren maken de anatomie van de knie complex en maken het een relatief kwetsbaar gewricht.

In het kniegewricht komen de botuiteinden van het bovenbeen en het scheenbeen samen. Tussen deze twee botten bevinden zich de binnenste en buitenste kruisband en de binnenste en buitenste kniebanden. De stabiliteit van de knie wordt voor het grootste deel verzorgd door deze banden. De knieschijf optimaliseert het strekken en buigen van de knie.

Daarnaast zijn er diverse spieren en pezen te vinden rondom de knie. Er zijn twee bundels van spieren die samenwerken om de knie te laten bewegen. Aan de buitenkant van uw knie hecht een pees die helpt bij het buigen en strekken van de knie. Tussen de pees en de buitenkant van uw knie ligt een slijmbeurs die wrijving voorkomt tussen de pees en het bot.

Problemen met deze pees kunnen leiden tot irritatie van deze slijmbeurs. Dit kan vervolgens zorgen voor pijnklachten aan de buitenkant van uw knie.

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken en symptomen?

Pijnklachten aan de buitenkant van de knie worden vaak gezien bij hardlopers of wielrenners. Bij deze sporten strekt en buigt men de knie veel en dit kan problemen opleveren met de pees aan de buitenzijde van de knie.

Specifieke factoren kunnen zorgen voor een vergrote kans op pijnklachten aan uw knie, zoals hardlopen op een heuvel, een verkeerde looptechniek hebben of in korte tijd veel sporten.

De pijn aan de buitenkant van uw knie kan brandend en stekend aanvoelen. Daarnaast kan de pijnlijke plek een beetje dik worden door de zwelling van de slijmbeurs. De pijn kan erger worden tijdens het sporten. Tijdens het wandelen zult u waarschijnlijk minder last hebben.

Hoe kan fysiotherapie helpen bij pijn aan de knie?

Fysiotherapie is geschikt voor iedereen die pijn heeft bij bewegen of klachten heeft aan gewrichten, spieren, zenuwen en pezen. Bij Fysiotherapie van der Vegt willen we samen met u aan uw herstel werken, zodat u binnen afzienbare tijd weer pijnvrij kunt bewegen.

Soms is helemaal pijnvrij niet mogelijk. In dat geval is optimaal functioneren in het dagelijks leven en op sportniveau de doelstelling.

Hoe ziet een behandeling eruit bij knieklachten?

Pijnklachten in de knie kunnen soms na vier tot vijf weken nog steeds aanwezig zijn. In dat geval zou fysiotherapie u kunnen helpen om deze pijnklachten te verhelpen. We zullen u adviseren om uw knie rust te geven en sportactiviteiten te verminderen. Het is wel belangrijk om fit te blijven, dus samen kunnen we kijken naar een andere, minder belastende sport voor een korte periode.

We kunnen u daarnaast helpen om door middel van oefentherapie te voorkomen dat u verkeerde bewegingen gaat aanleren door uw knieklachten. Oefentherapie helpt u om een gezonde houding aan te leren en om beter en soepeler te bewegen.

Onze fysiotherapeuten zijn persoonlijk betrokken bij u en samen kijken we hoe we uw klachten het best kunnen behandelen. Aan de hand van een op maat gemaakt behandelprogramma werken wij samen met u aan een goed herstel.

Wij helpen u graag bij pijn aan de buitenkant van de knie

Hebt u pijnklachten aan de buitenkant van uw knie en bent u nieuwsgierig naar een behandeling bij een van onze fysiotherapeuten? Bij Fysiotherapie van der Vegt bent u van harte welkom!

Als u een afspraak wilt maken of eerst nog wat vragen hebt, mag u gerust contact opnemen met ons. Het maken van een afspraak kan direct via onze website.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?