Fysiotherapie bij een hardnekkige polsblessure

Fysiotherapie bij een hardnekkige polsblessure

Polsblessures komen vaak voor en kunnen allerlei verschillende oorzaken hebben. Het kan een hardnekkige blessure zijn, aangezien we de pols voor veel activiteiten in het dagelijks leven gebruiken.

Wanneer u pijn heeft aan uw pols, kan dit uw dagelijks functioneren dus behoorlijk beïnvloeden. Het is dus belangrijk om tijdig hulp te zoeken als de klachten niet vanzelf over gaan. Een fysiotherapeut kan u hierbij helpen.

Op deze pagina wordt informatie gegeven over hoe een polsblessure kan ontstaan, veelvoorkomende symptomen bij een blessure aan de pols en hoe een fysiotherapeut hierbij zou kunnen helpen.

Polsblessure

Hoe ontstaat een polsblessure?

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor een polsblessure. De pols kan op een plotseling moment geblesseerd raken door bijvoorbeeld een klap of een val op de pols. Hierdoor kan de pols gebroken of gekneusd raken, maar het kan er ook voor zorgen dat de gewrichtsbanden in de pols worden opgerekt of er één of meerdere kleine scheurtjes in de banden ontstaan.

Daarnaast is overbelasting een veelvoorkomende oorzaak van een polsblessure. Bij overbelasting van de pols, is het bindweefsel rondom de pols geïrriteerd. Het bindweefsel bestaat uit de banden, spieren en pezen om de pols heen.

Deze irritatie kan ontstaan door te zware oefeningen of werkzaamheden of door te weinig hersteltijd tot de volgende belasting. De microscheurtjes die in de spieren ontstaan tijdens belasting zijn dan nog niet volledig herstelt en dit kan tot overbelasting lijden.

Wat zijn symptomen die horen bij een polsblessure?

Na langdurige overbelasting van de pols kunt u onder anderen pijn ervaren bij het buigen en strekken van de pols. De pijn is meestal een zeurende pijn. De pijn kan verergeren wanneer op de plek gedrukt wordt. Ook kan de pols langdurig pijnlijk aanvoelen na sporten of belasting.

Verder kan de pijn toenemen bij het bieden van weerstand tijdens een activiteit of tijdens het sporten. Op een gegeven moment kan de pijn ook aanhouden wanneer deze in rust is en kan de pols er rood en gezwollen uitzien. Ook neemt de beweeglijkheid van de pols af.

Polsblessure

Wat kan een fysiotherapeut doen bij een polsblessure?

De fysiotherapeut zal beginnen met het uitvragen van de klachten en probeert erachter te komen waardoor de klachten ontstaan zijn om de oorzaak te achterhalen. Verder wordt er met lichamelijk onderzoek bekeken of er sprake is van bewegingsbeperking, hoe de stabiliteit en spierkracht in de pols is.

Op basis hiervan kan de fysiotherapeut oefeningen met u doen om bijvoorbeeld de spierkracht of beweeglijkheid te verbeteren.

Daarnaast kan de fysiotherapeut de pols of het bindweefsel eromheen masseren om de doorbloeding te stimuleren. Ook kan het zijn dat de fysiotherapeut de pols gaat intapen met medical tape. Dit kan helpen om de spieren, banden en pezen rondom de pols te ondersteunen en de belasting wat te verminderen.

Verder zal de fysiotherapeut samen met u bekijken hoelang u rust zal moeten houden en een opbouwschema maken om de belasting weer rustig op te bouwen.

Fysiotherapie bij een polsblessure bij Fysiotherapie Van der Vegt

Heeft u last van een polsblessure en komt u maar niet van uw klachten af? Onze fysiotherapeuten van Fysiotherapie Van der Vegt zullen onderzoeken wat de oorzaak van de rughernia is door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek.

Op deze manier kunnen we erachter komen waar de pijn precies vandaan komt en hoe u van uw klachten af kan komen. Er wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld en u wordt tijdens het hersteltraject begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te komen.

Neem contact op met Fysiotherapie Van der Vegt als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

Een behandeling bij Fysiotherapie Van der Vegt

U kunt bij ons terecht voor allerlei lichamelijke klachten. Bij ons is iedereen welkom, van jong tot oud. Naast algemene fysiotherapie bieden wij ook specialistische behandelingen aan, zoals manuele therapie. Op die manier kunnen wij altijd een oplossing bieden voor uw klacht. Blijf niet rondlopen met uw klachten en maak een afspraak via onze website.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?