Fysiotherapie tegen Chronische Lage Rugpijn

Lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem waar bijna iedereen op een bepaald punt in zijn leven mee te maken krijgt. Het kan plotseling optreden na bijvoorbeeld een verkeerde beweging of na een dag van intense fysieke activiteit zoals tuinieren of klussen.

Deze vorm van pijn wordt beschouwd als acute rugpijn en verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Echter, als de pijn aanhoudt en langer dan drie maanden duurt, wordt het geclassificeerd als chronische pijn.

Chronische lage rugpijn kan aanzienlijke ongemakken veroorzaken en zelfs beperkingen in het dagelijks leven met zich meebrengen. Het is essentieel om deze pijn serieus te nemen en te behandelen om de levenskwaliteit te verbeteren.

Oorzaken van Chronische Lage Rugpijn

Meestal gaat acute rugpijn vooraf aan de ontwikkeling van chronische lage rugpijn. Het is dus belangrijk om acute rugpijn serieus te nemen en tijdig in te grijpen als het niet vanzelf lijkt te herstellen.

Chronische lage rugpijn, ook bekend als lumbago, bevindt zich meestal in het gebied van de lendenwervels in de onderrug. De oorzaken van chronische rugpijn kunnen divers zijn, waaronder stress, overbelasting, gebrek aan lichaamsbeweging, verkeerde houdingen, of het niet volledig herstellen van een eerdere rugblessure.

Soms kan chronische rugpijn aanhouden, los van de oorspronkelijke oorzaak. Dit wordt het pijngeheugen genoemd. Waarbij de pijn blijft bestaan, zelfs nadat de initiële stressfactoren of letsel zijn verdwenen. In dergelijke gevallen is behandeling vaak de enige oplossing om de rugklachten te verlichten.

Behandeling van Chronische Lage Rugpijn

Bij aanhoudende rugpijn wordt vaak het gebruik van pijnstillers aanbevolen om de symptomen te verlichten. Het is echter belangrijk op te merken dat pijnstillers de onderliggende oorzaak niet aanpakken.

Fysiotherapie biedt daarentegen een meer holistische benadering om chronische rugpijn aan te pakken.

Lage rugpijn

Fysiotherapie voor Chronische Lage Rugpijn

Fysiotherapie kan verschillende behandelingen omvatten, waarbij beweging vaak wordt aangeraden. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen voorkomen dat de rug stijf wordt en kan de kans op terugkerende klachten verminderen.

Onze fysiotherapeuten kunnen specifieke oefeningen aanbevelen om de spierspanning in de rug te behouden of te herstellen, wat kan bijdragen aan het verminderen en voorkomen van pijnklachten.

Massage kan ook effectief zijn om spierspanning te verminderen en pijn te verlichten, zowel in het heden als preventieve maatregel voor de toekomst.

Bovendien kan fysiotherapie nuttig zijn voor mensen die nog geen rugklachten ervaren. Het aanleren van een correcte zithouding voor mensen met een zittend beroep of het verbeteren van tiltechnieken voor mensen met een fysiek zwaar beroep kan helpen om toekomstige rugklachten te voorkomen.

Fysiotherapie bij Fysiotherapie van der Vegt

Bij Fysiotherapie van der Vegt geloven we in een gepersonaliseerde aanpak voor elke patiënt. We begrijpen dat elk individu unieke behoeften heeft en stellen daarom een persoonlijk behandelplan op.

Met een uitgebreid netwerk van specialisten, kunnen we samen met u de beste oplossing voor uw klachten vinden. Dankzij onze flexibele afspraakmogelijkheden is onze praktijk voor iedereen toegankelijk.

Als u meer informatie wilt of een vrijblijvend intakegesprek wilt plannen, neem dan gerust contact met ons op.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?