Sportfysiotherapie in de regio Zwolle

Sportfysiotherapie in de regio Zwolle

Bijna iedereen die sport heeft wel eens een fysiotherapeut bezocht. Bij veel sportclubs zijn fysiotherapeuten aangesloten en vaak zelfs tijdens wedstrijden aanwezig. Bij blessures kunnen de therapeuten direct ingrijpen.

Maar de rol van een sportfysiotherapeut is veel meer omvattend dan enkel het behandelen van blessures. Bij sportfysiotherapie gaat een groot deel van de aandacht uit naar preventie, voorlichting en prestatieverbetering. Naast natuurlijk het behandelen van blessures, want ook daarin is een sportfysiotherapeut extra bedreven ten opzichte van een reguliere therapeut.

We vertellen u graag meer over hoe onze sportfysiotherapeuten in Zwolle u kunnen bijstaan bij het bereiken van uw sportieve doelen.

Sportfysiotherapeut Zwolle

Wat doet een sportfysiotherapeut precies

Een belangrijk onderdeel van het werk van de sportfysiotherapeut is het behandelen van mensen die na een blessure of na ziekte weer willen gaan sporten. Naast blessurezorg, begeleidt en adviseert een sportfysiotherapeut ook mensen die graag op een hoger niveau willen gaan sporten. Als specialist van het menselijk lichaam, heeft een sportfysio veel kennis op dit gebied die betere prestaties kunnen opleveren.

Ook helpt een sportfysiotherapeut mensen die een kwetsbare gezondheid hebben maar wel willen sporten. Denk hierbij aan ouderen of mensen met een chronische aandoening. Door deze personen te begeleiden kunnen ook zei op een veilige en gezonde manier sporten.

Tot slot is de preventie van lichamelijke klachten en blessures een belangrijk onderdeel van de taken van een sportfysiotherapeut. Door het voorkomen van bijvoorbeeld overbelasting of foutieve belasting, kan heel veel leed worden voorkomen.

Revalidatie van sportblessures

Revalideren van een blessure kost tijd. Ook met hele goede begeleiding, kosten de meeste blessures nog steeds tijd om te herstellen. Heel veel sneller zal het herstel met een sportfysiotherapeut dan ook niet gaan. Waarom is het dan toch een goed idee om met een sportfysio te revalideren?

De reden zit vooral in de kwaliteit van het traject, niet de duur van het traject. Want waar het niet eenvoudig is om een hersteltraject te verkorten, is het wel heel eenvoudig om deze te verlengen door ondeugdelijke revalidatie.

Wanneer u bij onze sportfysio revalideert, dan begeleidt deze u met een persoonlijk programma. Alle oefeningen en training zijn op u afgestemd. Door dit optimale behandelplan is het herstel dusdanig dat u niet bang hoeft te zijn voor terugval of voor onvolledig herstel.
Onze sportfysiotherapie specialisten in Zwolle zorgen ervoor dat niet alleen de spieren herstellen maar ook de structuren hieromheen. Dit betekent dat niet alleen de kracht terugkomt, maar ook stabiliteit en stevigheid. Dit gebeurt op dusdanige wijze dat het herstel duurzaam is zodat er een geen terugval komt.

Eén van de grootste veroorzakers van een blessure, is een oudere blessure. Doordat blessures vaak niet volledig zijn hersteld, keren deze weer terug of zorgen de oude blessures voor een verkeerde belasting van andere lichaamsdelen. Het is dus essentieel om volledig te herstellen om ellende in toekomst te voorkomen.

Sportfysiotherapeut

Sportfysiotherapie bij Fysio van der Vegt

Of u nu beter wilt presteren of juist weer op niveau wilt komen, onze sportfysiotherapeuten staan voor u klaar. Tijdens de intake brengen we door lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek uw wensen en eventuele blessures in kaart.

Daarna stellen we doelen op in uw persoonlijke behandelplan. Dit kan er dus op gericht zijn om te herstellen maar ook om persoonlijke sportdoelen te behalen.

U kunt eenvoudig contact opnemen via telefoon of mail om vrijblijvend te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?