Onze fysiotherapeutische zorg bij sportblessures

Onze fysiotherapeutische zorg bij sportblessures

Sporten is erg goed voor onze gezondheid. Voldoende beweging verbetert onder andere de conditie en de spierkracht. Daarnaast zorgt sporten voor het verminderen van het risico op allerlei soorten aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Naast het positieve effect van beweging op onze fysieke gezondheid, is sporten ook erg goed voor de mentale gezondheid. Zo vermindert sporten stress en geeft het zelfvertrouwen en een beter gevoel.

Helaas brengt sporten ook het risico op een sportblessure met zich mee. Een sportblessure is een vorm van lichamelijke schade die door het sporten is ontstaan. Deze schade wordt vaak veroorzaakt als de kracht op de structuur hoger is dan dat deze aankan. Voorbeelden van sportblessures zijn het scheuren van een spier of het breken van een bot.

Als sporter wilt u geen sportblessure oplopen en als u er een heeft opgelopen, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer kunnen sporten. Fysiotherapie kan u hierbij helpen! Bent u benieuwd wat een fysiotherapeut voor u kan betekenen? In dit artikel zal hier meer informatie over gegeven worden.

Fysiotherapie sportblessure

Waarom fysiotherapie bij sportklachten?

Fysiotherapie is een expertise die zich richt op het verbeteren van de houding en beweging. De fysiotherapeut bezit kennis over de preventie en behandeling van lichamelijke klachten. Daarnaast kan de fysio advies geven aan iedereen die sport of wil gaan sporten.

Fysiotherapie is dus voor iedereen: zowel voor sporters die graag willen trainen om sterker te worden en blessures te voorkomen als voor kwetsbare groepen. Sporten wordt namelijk veel gebruikt als behandelmethode. Vanwege de vele voordelen van sporten op de fysieke en mentale gezondheid is sporten ook juist bij deze groep erg belangrijk!

Onze fysiotherapeutische zorg bij sportblessures

Fysiotherapeutische zorg bij sportblessures kan bestaan uit preventieve zorg, voorlichting, een behandeling of een combinatie van de drie. De behandeling die wordt gekozen is afhankelijk van uw doelen. Deze doelen zullen in uw eerste afspraak met de fysiotherapeut besproken worden. Vervolgens stelt de fysiotherapeut een passend behandelplan op die gericht is op het halen van uw doelen.

Preventie

Preventieve zorg van een fysiotherapeut is gericht op het voorkomen van een sportblessure in de toekomst. De fysiotherapeut zal kijken naar de plekken van uw lichaam waar de kans op een blessure verhoogd is. Deze structuren kunnen vervolgens getraind worden door middel van oefeningen. Zo kan de structuur hogere krachten opvangen en zal het minder snel beschadigen.

Fysiotherapie sportblessure

Voorlichting

De fysiotherapeut kan u ook voorlichting geven. De therapeut heeft namelijk veel kennis over het lichaam. U kunt dan ook bij de fysiotherapeut terecht met vragen over bijvoorbeeld de juiste balans tussen training en rust. Ook wanneer u nog niet sport kan de fysiotherapeut u helpen met advies over de manier waarop u het best hiermee kan beginnen.

Revalidatie van sportblessures

Ten slotte kan de fysiotherapeut u helpen met revalideren in het geval u al een sportblessure heeft opgelopen. De behandeling van uw sportblessure is compleet afhankelijk van de soort blessure die u heeft opgelopen. In veel gevallen wordt oefentherapie gebruikt en helpt de fysiotherapie u bij het verhogen van de belasting op uw lichaam. Daarnaast kan de fysiotherapeut massagetechnieken toepassen om uw klachten te verminderen.

Een sportbehandeling bij Fysiotherapie Van der Vegt

Fysiotherapie Van der Vegt is een kleinschalige praktijk waar persoonlijke aandacht centraal staat. Bij ons werken ervaren en professionele therapeuten met verschillende specialismen. Naast fysiotherapie kunt u ook bij ons ook terecht om te sporten.

Heeft u last van een sportblessure of wilt u advies over bewegen en bent u benieuwd wat de fysiotherapeut voor u kan doen? Bij Fysiotherapie Van der Vegt bent u aan het juiste adres! Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel per mail, telefonisch of via de site. Wij hopen u snel te kunnen helpen!

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?