Wat is er aan de hand wanneer u tintelingen voelt in uw schouder en arm?

Het schoudergewricht is een complex gewricht en veel mensen krijgen wel eens last van hun schouder. Het schoudergewricht wordt vaak belast aangezien we de arm en schouder de hele dag door gebruiken. Bij alles wat we oppakken of tillen komt er druk op het schoudergewricht, maar ook als we wandelen gebruiken we de arm en schouder continu.
Wanneer u last heeft van tintelingen in uw schouder en arm kan dit dus ontzettend vervelend zijn in het dagelijks leven en uw functioneren beïnvloeden.

Als u hier lang mee blijft rondlopen, kunnen de klachten erger worden en kan het zijn dat u met andere delen van het lichaam gaat compenseren waardoor u meer klachten vormt. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk hulp te vragen aan een fysiotherapeut.

In dit artikel wordt meer informatie gegeven over wat mogelijke oorzaken kunnen zijn van tintelingen in uw schouder en arm, hoe deze klachten verminderd kunnen worden en wat de rol van een fysiotherapeut hierin kan zijn.

Tintegelingen schouder arm

Hoe ziet het schoudergewricht eruit?

Het schoudergewricht bestaat uit het schouderblad, het bovenarmbeen en het sleutelbeen. Het bovenarmbeen zit met de kop in de kom van het schouderblad, wat maakt dat het schoudergewricht een kogelgewricht is.

Dit zorgt ervoor dat de arm alle kanten op kan bewegen. Verschillende ligamenten en het gewrichtskapsel houden de botten bij elkaar en zorgen voor stabiliteit in het gewricht. Daarnaast maken de spieren die om het gewricht zitten het mogelijk om de arm in alle richtingen te bewegen en zorgen daarnaast ook voor stabiliteit.

Tintegelingen schouder arm

Wat zijn mogelijke oorzaken van tintelingen in de schouder en arm?

Een veelvoorkomende oorzaak van tintelingen in de schouder en arm is een beknelde zenuw in de schouder. Hierbij komt er druk op de zenuw wat klachten kan geven zoals tintelingen, een scherpe pijn, een dof gevoel, krachtverlies en een verminderde motoriek in de schouder en arm.

Deze beknelling kan ontstaan door beschadiging van één of meerdere zenuwen bijvoorbeeld een trauma of ongeval. Daarnaast kan het komen door een langdurig verkeerde houding tijdens het werken of zitten of door overbelasting van spieren rondom de schouder of in de arm. Hierdoor kan de spier tegen de zenuw gaan drukken en klachten veroorzaken.

Wat kan een fysiotherapeut doen wanneer u last heeft van tintelingen in de schouder en arm?

Een fysiotherapeut kan u helpen om de klachten te verminderen en het functioneren van het gewricht en omliggende spieren en weefsels te verbeteren om te zorgen dat u zo min mogelijk beperkt wordt in het dagelijks leven. Een fysiotherapeut zal onderzoeken waar het probleem precies vandaan komt om zo te bepalen welke behandeling nodig is.

Met verschillende krachtoefeningen kunnen de schouder- en armspieren sterker worden om de houding in de schouders te verbeteren, zodat de zenuw niet meer wordt bekneld.

Verder kunnen rekoefeningen, massage of dry needling helpen om de spierspanning te verminderen, zodat deze minder tegen de zenuw drukt. Verder kan medical taping worden ingezet om de druk op bepaalde plekken te verminderen.

Het is belangrijk om te blijven bewegen, zodat u niet nog meer kracht verliest. Wel is het belangrijk om dit onder begeleiding van de fysiotherapeut te doen om verdere overbelasting te voorkomen.

Fysiotherapie bij tintelingen in de schouder en arm bij Fysiotherapie Van der Vegt

Herkent u bovenstaande symptomen en weet u niet goed hoe u van de klachten af moet komen? De fysiotherapeuten van Fysiotherapie Van der Vegt zullen onderzoeken waar de klachten precies vandaan komen door middel van een anamnese en lichamelijk onderzoek.

Daarna zullen zij een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Tijdens het hersteltraject wordt u begeleid om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen en uw functioneren te verbeteren.

Neem contact op met Fysiotherapie Van der Vegt als u vragen heeft of voor het maken van een afspraak!

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?