Met welke klachten kunt u terecht bij onze manueel therapeut in Zwolle?

Met welke klachten kunt u terecht bij onze manueel therapeut in Zwolle?

Heeft u last van pijnlijke of stijve gewrichten? Dan is de manueel therapeut dé aangewezen persoon om u hierbij te helpen. Maar ook bij andere klachten, zoals hoofdpijn, kunt u terecht bij de manueel therapeut.

Op deze pagina leest u meer over de manier waarop de manueel therapeut te werk gaat en bij welke klachten u terecht kunt bij onze manueel therapeut.

manueel therapeut in zwolle

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Dat wil zeggen dat de manueel therapeut eerst een opleiding heeft gedaan tot fysiotherapeut en daarna nog een extra opleiding heeft gevolgd.

Tijdens deze opleiding tot manueel therapeut heeft de therapeut veel kennis en vaardigheden geleerd over het verbeteren van het functioneren van gewrichten in ons lichaam.

Een gewricht is een verbinding tussen een of meerdere botten. Voorbeelden van gewrichten zijn de elleboog, de knie en de schouder. Ook de wervelkolom bestaat uit ontzettend veel gewrichten. Wanneer u dus last heeft van een of meerdere gewrichten in uw lichaam, is de manueel therapeut dé aangewezen persoon om u hierbij te helpen.

Hoe gaat de manueel therapeut te werk?

Voordat de manueel therapeut start met de behandeling, vindt er altijd een kennismaking plaats. Deze kennismaking bestaat uit een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Tijdens de kennismaking vraagt de therapeut onder andere naar de ontstaanswijze en ernst van uw klachten, de manier waarop het u belemmert in het dagelijks leven en uw doelen en verwachtingen van de behandeling.

Met deze informatie kan de therapeut een goed en passend behandelplan maken om u van uw klachten af te helpen. Daarnaast kan het voorkomen dat de therapeut erachter komt dat de klachten een ernstigere oorzaak hebben of dat de klachten niet goed behandelbaar zijn met manuele therapie.

In dat geval zal de manueel therapeut u adviseren om contact op te nemen met een huisarts of andere zorgprofessional.

manueel therapeut in zwolle

De behandeling van de manueel therapeut

Hoe de behandeling zelf er precies uit komt te zien is erg afhankelijk van de resultaten van het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek. Veelgebruikte behandelmethoden binnen de manuele therapie zijn mobilisaties. Mobilisatietechnieken kunnen zowel passief als actief toegepast worden. Bij passieve mobilisatie hoeft u zelf niets te doen. Bij actieve mobilisatie voert u oefeningen uit onder begeleiding van de therapeut om de beweeglijkheid van uw gewrichten te vergroten.

Naast gebruik te maken van mobilisatietechnieken, kan de therapeut u ook oefeningen geven die de structuren rondom het gewricht versterken om zo de belasting op het gewricht te verminderen. Ook kunt u terecht bij de manueel therapeut voor adviezen over bijvoorbeeld gezond bewegen en de mate waarin u uw lichaam kunt belasten.

Met welke klachten kunt u terecht bij onze manueel therapeut in Zwolle?

De manueel therapeut kan u helpen wanneer u last heeft van pijnlijke of stijve gewrichten of wanneer uw klachten zijn ontstaan door het disfunctioneren van bepaalde gewrichten. Voorbeelden van klachten waarmee u terecht kunt bij de manueel therapeut zijn: nekklachten, schouderklachten, rugklachten, hoofdpijn, kaakklachten en een tenniselleboog.

Omdat het lichaam bestaat uit ontzettend veel verschillende gewrichten, is bovengenoemde slechts een klein deel van alle klachten waarmee een manueel therapeut u kan helpen. Wanneer u last heeft van pijnlijke of stijve gewrichten is het daarom altijd goed om contact op te nemen met ons. Zo kunnen we samen achterhalen of manuele therapie een geschikte behandelmethode is om uw klachten te doen verminderen.

Ook wanneer manuele therapie niet de best passende behandelmethode blijkt te zijn kunt u bij ons ook terecht voor andere behandelmethodes, waaronder dry-needling en (sport)fysiotherapie.

 

Manuele therapie bij Praktijk van der Vegt Zwolle

Bent u benieuwd wat een manueel therapeut kan betekenen bij het verminderen van uw klachten? Schroom niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het bepalen van de meest passende behandelmethode om zo uw klachten te doen verminderen.

Wilt u een afspraak maken?

Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op.

× Hoe kan ik je helpen?